Habitare // poimintoja

Habitare tuli tänä vuonna koettu osaltani tiskin molemmin puolin. Kotilaituri osallistui Habitareen yhdessä Mum'sin kanssa ja meillä oli messujen pienin osasto puoliksi :) Siitä sitten otimmekin kaiken ilon ja kaupallisuuden irti. Kivaa oli ja hyvin meni! Paljon väkeä ja moni löysi myös meidät Sisustuksen pientavarat -hallista. Kiitos myös kaikille ihanille, jotka tulitte moikkaamaan! Ammattilaispäivät, keskiviikko ja osa torstaista, olivat hiljaisemmat ja minullakin oli aikaa piipahtaa tutustumassa messujen antiin kameran kanssa. Tässä omia poimintojani, joista tykkäsin. Ekaksi tietysti oman osaston antia. Lisäksi myös varoituksen sananen: tämä postaus sisältää paljon kuvia!


 
Kotilaiturin suosituin tuote, betoninpalaa muistuttava suolasaippua.


Uusin nahkatuote - säilytin.

Tehdasvalaisin.

Laukkumalliston uusin tulokas - pikku-Olga.

 
Mum'sin syksyn uudet villamatot. Suunnittelijoina Saana & Olli, Susanna Vento ja
Maija Louekari.
Saanan ja Ollin matolle povaan erityistä menestystä, sen verran oli myös kuhinaa messuilla maton ympärillä. Susanna Vennon Kala-matto päätynee moneen pienempään tilaan kokonsa ja 4 eri värivaihtoehtonsa ansiosta.

 Puhelinjohtovaijerista tehdyt pikkukoukut ovat supersuloiset. Ne suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Etelä-Afrikassa. Näin niihin päätyvät myös suomalaiset eläinhahmot.

Mum'sin äiti Outi ♥
Huipputyyppä ja ihana messuseura! 


Samainen puhelinjohtovaijeri taipuu myös lampunvarjostimeksi. Uutuutena siksak- ja raitavarjostimet: musta valkoisella, valkoinen mustalla ja multicolor molemmissa malleissa. Kurkista Mum'sin verkkokauppaan ja tutustu tuotteisiin.

Terassi- ja Kotiblogit-lehtien osastolla oli rustiikkinen patiotunnelma. Osastolle oli valittu
pirteää oranssia tukemaan syksyn lehden kansiväritystä.
Tykästyin ihaniin heiniin, taljoihin, syksyiseen kattaukseen ja tunnelmaan. Oletko muuten tutustunut jo Kotiblogit-lehteen tai sen Facebook-sivuun?


Ripaus marokkohenkeä tuo kivan mausteen kattaukseen. Ihastuttava mustakantinen pikkupata sopisi meillekin.



Jos olisi valittu uusin kiinnostavin tulokas palkinto, se kuuluisi ehdoitta Zinotin naisille, Lauralle ja Susannalle, Musta5101- ja mayn-tuotemerkkien luojille. Minulla on ollut ilo tutustua näihin innovatiivisiin ja omaan tiehensä uskoviin naisiin. Voin sanoa, että tuotteet ja ihmiset niiden takana ovat rakkautta ensi silmäyksellä ♥

Musta5101- sarjan uusin tulokas - mustikkainen keittiösuihke! Löytyy jo Kotilaiturinkin hyllystä.

mayn-metallikorit löytävät paikkansa eri puolilta kotia. Mikä on ihanampi tuote, jolla on monta käyttöpaikkaa! Musta5101-sarja ja mayn-tuoteperhe suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

 Kenana Knitters -pehmot ovat olleet jo tovin Kotilaiturin valikoimissa. Uusia pehmotyyppejä saapui lisää juuri Habitaren alla. Kenana-pehmojen tarina on seuraavanlainen:


Lähellä Njoron maalaisyhteisöä ryhmä kenialaisia naisia, joiden määrä kasvaa joka päivä, kerää villaa Kenanan tilalta ja myös muilta lähialueen farmeilta, kun kysyntä kasvaa. He pesevät, värjäävät villan luonnon väreillä ja käsittelevät villan luonnonmukaisella hyönteiskarkotteella, jota saadaan tiettyjen krysanteemilajikkeiden kuivatuista kukista. Sen jälkeen lanka kehrätään vanhoille polkupyörän renkaille! Tämän perustyön lopuksi langasta neulotaan maailmalla arvostettuja Kenana Knitter Critters tuotteita – eläimiä ja kodin sisustustuotteita.

Toiminta, joka alkoi 12 naisen yhteistyönä, työllistää alueella nykyään n. 300 neulojaa ja 400 kehrääjää. He ovat erittäin hyviä työssään ja RAKASTAVAT sitä, mitä tekevät. Alueella kuuluva puheensorina ja nauru kertoo kaiken. Jokainen neuloja allekirjoittaa valmiin tuotteen omalla nimellään. Kenen tekemän tuotteen sinä saat?

 

Uusia tuotteita löytyi myös Kotilaiturin valikoimaan: Linan turkkilaiset puuvillapyyhkeet!

Maltan tuskin odottaa, että tuotteet saapuvat.
Seuraavaksi ison hallin poimintoja.

Luonan vanerituotteet ovat omaa laatuaan ja osaston ilme lämminhenkinen ja kotoisa.


Tregren
näyttävä kavalkadi yrttiruukkuja henki tanskalaisuutta mutta tuote on kotimainen ja se valmistetaan Suomessa.


Olen ennemminkin mattasävyjen ystävä kuin kimalluksen, mutta Blossom-valaisin kyllä ihastuttaa.


Aamu Songin
ja Johan Olinin suunnittelema ahead!-arena
oli vaikuttava näky.
Harmi, että se oli sijoitettu minusta liian syrjään ja jäi hieman pimentoon.



Kukoistava Outi :)


 Marimekon syksy 2014.


 Enkä voinut vastustaa Antiikki-osastolla pyörähtämistä. Kirkas aurinkopullo on haaveissa, vielä en raaskinut sitä hankkia.

Tämä valokirjain olisi lähtenyt teinin huoneeseen, ellei hänellä jo olisi omaa A:ta.


Näistä laseista kelpaisi nauttia mohitoja.

 Eri puolilla messukeskusta oli näitä taidokkaita kirjoista tehtyjä teoksia.

 Mustavalkoisuus vetää vanhassakin. Upeat kupit!

Mikä valaisin, mikä valo.

Olipa messut! Kävijöitä oli kaiken kaikkiaan 47 000. Nyt on toivuttu jo viikon verran, mutta isoin väsymys iski loppuviikosta. Onneksi sain tänään nukkua pitkään ja minua hemmoteltiin valmiilla aamupalalla. Jos vierailit Habitaressa, kuulisin mielelläni oman suosikkisi messutarjonnasta. Mikä jäi sinun mieleesi? Ellet käynyt itse, voit kommentoida muiden blogipostausten perusteella. Kivoja juttuja näyttää moni löytäneen ja jotain sellaistakin, johon itse en törmännyt.

Mukavaa työviikkoa ystävät!

13 kommenttia

  1. kiitos Kati kuvakavalkadista :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos todellakin! Näitä kuvia olisi voinut katsella vielä toisen ja kolmannenkin mokoman verran lisää. Ihania poimintoja ja kiva lukea messujen tarjonnasta näin blogien kautta kun ei itse päässyt paikalle. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi kerralla tulet matkaan mukaan :) Kiitos, kovasti kiinnostavia juttuja löytyi. Harmittamaan jäi valo-osasto, jota en ehtinyt kahlata ajalla läpi. Se oli kivasti toteutettu ja sieltä löytyi varmasti uusia tuttavuuksia ja uusia ideoita. Mukavaa viikkoa myös!

      Poista
  3. Kiva postaus. Tuota tuomaani suolasaippuaa on ihmetelty kotona, lapset ja isäntä on sitä pyöritellyt käsissään ja ollaan otettu käyttöön. On se vaan niin ihana ♥ Ja oli mukava tavata teidät :) Olipa mukava kun avasit Kenana Knitter tuotteiden tarinaa, todellakin ihana tarina niiden takana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että saippua on saanut muultakin perheeltä hyväksyntää :) Se on ihana ja toimiva, parasta, että se on kokonaan suomalaista käsityötä. Oli niin kiva tavata ja saada kasvot kameran taakse :) Kenana Knitterit ovat niin hellyyttäviä ja ne sopivat pienellekin lapselle, kun niistä ottaa kaulahuivin pois.

      Poista
  4. Huomaan että meitä kiinnosti messuilla ihan samat jutut! Ai sulta löytyy kenanan pehmoja hyllystä?? Ihastuin niihin kyllä melkoisesti, heidän messuosastonsa oli ihana väripläjäys! Mutta niin oli hieno osasto myös teillä ja oli kiva jutskata pari sanasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoilla linjoilla mennään :) Kiva oli nähdä ja vaihtaa pari sanaa! Pisteet sulle, että löysit meidät pienet mutta sitäkin eloisammat ;) Kenana pehmot ovat tosi suosittuja ja hellyyttäviä, ja tarina tekee niistä merkittävämpiä.

      Poista
  5. Mä kirjoitinkin jo oman postauksen Habitaresta, semikiukkuisen tosin :) Vähän oli pettymys mutta valoakin löytyi, mm. se että nähtiin :) Ja lainasin luvatt sun sivuilta laukkukuvan, anteeks! Mut noi Tregrenin yrttivalot on ihan parhaat (ja meillä Peiserissä myynnissä yrityislahjoiksi). Tuun hakemaan joku päivä tuon saippuan, harmittaa kun en ostanut messuilta jo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti kuulin saman suuntaista pettymystä aktiiveilta Habitaren kävijöiltä. Itselläni on vuosien tauko ja tämä oli Kotilaiturin neitsytmatka. Todella kiva oli nähdä ja että ehdit poiketa moikkaamassa :) Laukkukuvan lainaaminen on ok ♥ Tregrenin yrttivalot on tosi kivat! Tervetuloa saippuakaupoille, suolasaippua on tosi hyvä tuote puutarhahommienkin jälkeen.

      Poista
  6. Aivan upeita mattoja! Tykkään etenkin tuosta valko/mustasta ♡

    VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall