Harmaita hiuksia

Lyhyttykkaisena olen elänyt jo puolet elämästäni, mutta harmaahiuksisena vasta muutaman vuoden. Minulla on loistava kampaaja, joka pelasti minut tukkatuskasta vuosia sitten. Soitin ja kysyin, teetkö mulle hyvän tukan ja hän lupasi. Sanoin, että kerron, ellen tykkää ja se on sitten siinä. En ole koskaan väkertänyt tukkaani, osannut tai pahemmin jaksanutkaan. Tästä saa myös pikkuneiti osansa, joka liihottaa päivittäin tukka ( ja takki) auki – tosin hän ei paljon takuista piittaa.
Tukkani on oltava malliltaan helppo ja siisti. Aamulla ei saa kulua puoltatuntia tukanlaittoon.
Lyhyt malli on toiminut minulla ja vähän siihen tehdään kesällä extralyhennystä, mutta muuten tätä voisi luokitella jo ”siksi perinteiseksi”. 





Mutta harmaahapsinen minusta tuli muutama vuosi sitten, kun luovuin hiusten värjäämisestä. Miksikö? Oikeastaan en mistään erityisestä syystä ja toisaalta muutamastakin. Ihoni sekä päänahkani ovat kuivat, ja hiusten värjäys ei paranna päänahkani kutinaa. Värjääminen tuntui vähän hassulta ja keinotekoiselta, minun mielestäni, ja siispä päätin olla ihan oman itseni värinen.
Ajattelin, että saa sitä sitten pyörtää päätöksensä, jos siltä tuntuu. Vaan eipä ole tuntunut.
Harmaus hiipii tukkaani hiljaa, raidoittaen tukkani hopeanharmaalla ja tykkään kyllä nykyisestä tukastani kovasti. Spontaanisti olen saanut useammaltakin henkilöltä kehuja tukastani. Kiitos Coco  ja Maiju tästä hyvästä tukasta ♥

Se muuten tuntuu kivalta, kun jollakin on jonkun mielestä jotain kaunista ja sen kertoo sille jollekin. Usein näin tulee ajateltua, mutta ei sanottua ääneen. Tästä pyrin pitämään kiinni: jos näen jotain kaunista, iloista, ilahduttavaa jollakin – kerron sen hänelle. Se ilahduttaa kaikkia eikä ole keltään pois. Hyvää mieltä arjessa. Tapasin tänään nuoren naisen, jolla oli tosi makeet punaiset nilkkurit ja reppu, ja kehuin niitä. Hän ilahtui ja kertoi, miten tämä tismalleen samanvärinen reppu oli löytynyt viikonloppuna kirpparilta. Ja miten hän hehkui tätä kertoessaan ♥





Eikä tässä vielä kaikki. Tämä on blogini ensimmäinen asupostaus. En tiedä jääkö ainoaksi, mutta ehkä ensi vuonna sitten taas :). Esittelen kuvassa teille tukkaani, mutta myös ilahduttavia kahta vaatekappaletta, neuletta ja nahkaisia espadrilloksia. Neule suorastaan käveli syliini Onemanband OMB -nimisessä kaupassa Turussa. Rakastan vaatteissa yksinkertaisuutta, niissä tulee olla jokin juttu, laadukkaita materiaaleja, ajattomuutta ja muunneltavuutta. Arkeni on liikkuvaa ja vaatteiden tulee kestää menoa ja pesua. Neule on design by katri/n, Katri Niskasen, suunnittelema ja materiaaliltaan 100 % merinovillaa. Neule on ohut ja laskeutuva. Etuosan leikkaus ja rypytykset ovat yksityiskohtia, jotka tekevät vaatteeseen kiinnostavuutta ja antaa hieman armoa vyötärönseudullekin. Neule muuntuu moneen menoon, lämmittää talvella ja tekee arjestani vähän mukavamman.
Nahkaiset espadrillokset kuuluivat taas Friendtexin tämän kesän mallistoon. Vankat pohjaltaan, kauniit ja pysyvät napakasti jalassa. Niillä on ollut ilo hipsutella kesän toreilla ja turuilla. Paksu kumipohja on mahdollistanut käytön sateisillakin kaduilla. Friendtexin mallistoista löytyy tosi kivoja nahkakenkiä, joten suosittelen kurkkaamaan mitä syysmallisto tarjoaa www.friendtex.fi



Ja sopiihan nämä asusteet yhteen näiden harmaiden hiustenikin kanssa :) Toki minut seuraavaksi näkevät voivat todeta hiusteni harmaantumisen kiihtyneen sitten viime näkemältä, sillä remppatahtimme on ollut niin hurja, että siinä harmaantuu hapsi jos toinenkin ellei sitten lähde viimeisetkin päästä. Remppapostauksia tulossa, pysykäähän linjoilla.

Syyskuun lopun kuulautta ja mystisiä kuutamoiltoja!

Tämä postaus on tehty yhteistyössä hyvää mieltä huokuvan itseni kanssa ja
suosittelen niitä ilman vastiketta.

25 kommenttia

  1. Sinulla tosiaan on kauniit hiukset ja ihan viimeistä trendiä tuo harmaus hiuksissa :)
    Tykkään kyllä tuosta neuleesta ja kengistä myös. Jos voisin kulkisin espadrilloksissa koko ajan.
    Lisää vaan näitä asupostauksia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Outi ♥ Tukkaväri on kyllä aallon harjalla, tosin aloitin ennen sen trendikkyyttä ;) Espat on niin mukavat jalassa ja simppelit. Kiitos kannustuksesta :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis ja luonnonkaunis, kaunis sisältä sydämestä saakka. Se olet sinä Kati! Hienoa nähdä, miten olet sinut itsesi kanssa ja kiva asupostaus! Mukavaa, kun espadrilloksilla on ollut käyttöä. Voimia, hymyjä, tyytyväisyyden tunteita muuttoon! -Hanna-

    VastaaPoista
  4. Voi kiitos Hanna ♥ Olen sinut harmauteni kanssa, mutta muun kanssa sitten tempoillaan :) Onneksi on iloa, rakkautta ja valoa, joka voimaannuttaa. Kiitos, voimia tarvitaan tuleviin viikkoihin!

    VastaaPoista
  5. Minä luovuin värjäämisestä myös muutama vuosi sitten. Ensin siksi, että en jaksanut sitä värjäyskierrettä ja myöhemmin siksi, että onhan se nyt kiva kun on ihan oma väri hiuksissa. Kaikki on nykyään niin keinotekoista. Monesti olen miettinyt, mitä sitten kun ensimmäiset harmaat tulee. Mutta kyllä minä uskon, että sinun tavoin jätän ne värit muille.

    Minusta sinulla on todella kauniin väriset hiukset. Ne sopii juuri sinulle ja miksi ei sopisi, kun ne on sinulla luonnostaan sen väriset :) Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä me olemme luonnonmateriaalien ystäväni sellaisia luonnollisuuden arvostajia kaikkinensa :)
      Luonnon väreissä mennään! Kiitos Ilosofiaa ♥

      Poista
  6. Kauniit hiukset ja kaunis sinä <3
    Minäkin haluaisin tuollaiset ihanat harmaantuvat hiukset, mutta minun hiukseni eivät harmaannu. Sukuvika;)
    Paita on kaunis - ja ihanan monikäyttöinen - tykkään myös noista Friendtexin kengistä!
    Ja kiitos - ei haittaa ollenkaan, jos tulisi vielä lisää asupostauksia;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaissa teemoissa liidellään, lady ♥ Sinunkin postauksesi harmaasta enteili sitä. Pitää ehtiä lukemaan juttusi oikein kunnolla, sillä siinä taisit rikkoa tuttuja rajoja niin väreissä kuin asuissakin. Aivan loistavaa! Sinä se heittäydyt juttuihin mukaan täydellä sydämellä, arvostan sitä suuresti.
      Ja hei, kiva sitten kun olemme 70+ ja Åbloggaajia, että meidät eroittaa edes hiustenväristä :D

      Poista
  7. Ihana yhteistyö :D sulla on kyllä hyvä tyyli varpaista hiuksiin asti. Hyvämieli tuli itsellekin lukiessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, yhteistyökumppani on pääsääntöisesti ihan jees, joskus vähän vintissä tuulee liian lujaa, mutta näillä mennään. Kiitos Mari ja mukavaa, että tuli hyvä mieli :)

      Poista
  8. Harmaat hiukset on ihanat ja sopivat sulle täydellisesti! Samoin kuin lyhyt
    hiusmallisi, joka korostaa kauniita kasvonpiirteitäsi. Itseäni oikein harmittaa,
    kun en ole mieluista hiustyyliä vieläkään löytänyt, luottokampaajasta puhumattakaan.

    Musta on kyllä sun värisi, tuo neule on todella upea, ihana tuo rypytys toisella
    olkapäällä. Näin syksyn tullen huomaan itsekin käpertyväni mielelläni neuleisiin,
    ne ovat suloisen pehmoisia ja lämmittävät mukavasti.

    Taidanpa piipahtaa tänään sua moikkaamaan, joten
    sii juu leiter :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija! Pidemmillä hiuksilla näyttäisin vielä pyöreämpikasvoiselta :) Luottokampaaja on kyllä ihan must juttu. Jos mulla on tukka huonosti, kaikki muukin tökkii. Neule on kyllä niin kiva - ja minua ilahduttaa, kun se on vielä kotimaista suunnittelua! Kiva kun poikkesit ja niin osasit sinäkin yllättää - lady mustissa, tyylikäs päästä varpaisiin kuin aina. Kiitos, kun piristit päivääni, sunshine ♥

      Poista
  9. Olipa oikea hyvän mielen postaus! Oon itseasiassa luullut, että värjäät hiuksiasi. Ne on tosi makeet ja sopivat sulle hyvin :) Mä jaksoin olla melkein vuoden värjäämättä, mutta repsahdin taas pari viikkoa sitten.. ;) Ei oo helppoa ei!

    Vilkutukset sinne upealle naiselle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää mieltä ei ole syytä sulloa pulloon :) Todellakin, sitä pitää vaan itsellekin aina aika ajoin muistutella ja herätellä katsomaan ympärilleen. Moni on tosiaan ajatellut, että mulla on trendiraidat kampaajan siveltimestä, mutta ehei, naturelli-ellinä sitä mennään. Repsahda rauhassa ystäväin, kyllä se sieltä vielä tulee se hetki :) Kiitos itsellesi ihanainen, kun kävit myös moikkaamassa täällä pop upissa!

      Poista
  10. Olen vielä toistaiseksi värjännyt harmaani piiloon, mutta jo jonkin aikaa olen miettinyt myös naturellimpaan hiustyyli. Kampaajani jo vähän ehdottelikin jokin aikaa sitten, että laitetaan harmaita raitoja. Silloin en vielä lämmennyt ajatukselle, mutta nämä sinun hiuksesi nähdessäni, aloin miettiä, että jos sittenkin kokeilisin...katsotaan miten tässä meikäläiselle käy. Oli muuten mukava postaus muutenkin! :) Iloa ja auringonpaistetta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen Satu kokeilemaan :) Tässä ei onneksi korkealta putoa, jos sitten haluaakin lisätä väriä. Kiitos kommentistasi, se ilahdutti :) Auringonpaistetta sinullekin!

      Poista
  11. Tyylikäs kampaus ja oivallinen värisävy, joka sopii sinulle loistavasti. Minä olen luomuihminen hiusten suhteen. Oma väri ja pituutta on vaikka muille jakaa. Viihdyn näissä kutreissani. Lyhyetkin tuli testattua jossakin vaiheessa. Asusi on myös mukavan rento. Terveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! Sinulla on ihanat pitkät ja naturellit kutrit ♥ Rentous ja oman itsensä näköiset ja tuntuiset ovat parasta! Ihanaa, kun poikkesit moikkaamassa tänään ;) Aurinkoa viikonloppuusi!

      Poista
    2. Kiitos samoin sinulle! Oli mukava tavata vaikkakin pikaisesti. Tuija

      Poista
  12. Hieno frisyyri ja harmaa sopii hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Iloinen Kulkuri ♥ Harmaassa on hyvä olla :)

      Poista
  13. En ole koskaan ajatellutkaan, että sinulla on oma väri hiuksissa. Sitä olen kuitenkin katsonut useammankin kerran, että hiuksissasi on kaunis väri ja tuo leikkaus sopii sinulle myös hyvin. Olen miettinyt aina välillä, että voisin myös kasvattaa oman värin hiuksiini, mutta kun tuo maantienväri ei ole erityisen kaunis hiuksissa. Ajatukseen voisi tietysti totutella jos ei enää värjäisikään koko päätä, vaan laittaisi alkuvaiheessa pelkät raidat. Olin perjantaina Ekomamassa ihanassa hoidossa ja häneltä tuo vinkki tulikin. Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni on ollut samaa mieltä, että tukkavärini olisi kampaajan käsistä :) Raidat ovat raikas vaihtoehto ja sopiva steppi kohti uutta väritystä. Näin muutos ei ole liian radikaali, sillä sitä se on yleensä itselle, ei muille :) Kivaa viikkoa!

      Poista
  14. Harmaa väri hiuksissahan on erityisen muodikas tällä hetkellä, kellä ei sitä oikeasti ole, niin värjää. Ja olin itseasiassa luullut sunkin värjänneen... :) Ja ai että, miten hyvin sopii noiden hakuropajujen kanssa :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hakuropajumatching ;) Luonnonväritystä niin hakuroissa kuin tukassanikin :)

      Poista

© Kotilaituri
Maira Gall