#tulppaanitorstai - vihreät pullot

Minäkin innostuin tulppaanitorstaista ja miksikäs en – kukkahulluna  ja idean äidin, Kukkalan Sannan kaverina! Haasteen sain Arjen timantteja-blogin Anulta – kiitos Anu, haasteesta ja kauniista sanoista ♥ Poikkeuksena tulppaanitorstaini vaihtui perjantaiksi, mutta ei kai haittaa. Ideani lähti liikkeelle niistä kymmenistä lasipulloista ja designmaljakoista, joita minulla on keittiön yläkaapit täynnä. Äitini kysyikin muutossa, että muuttavatko nämä kaikki myös? Muuttivat ne :D


Kokosin tulppaaniasetelmani olohuoneen Billnäs-laatikoston päälle, ison keväänvihreän lasipullon kaveriksi. Valitsin muutaman vedenvihreä ja yhden kirkkaan vanhan lasipullon, Helena Tynellin Pala-maljakon, ruotsalaista suunnnittelua olevan lasikuution sekä pullean viinipullon. Sopivasti sekalaisen setin, mutta vihreitä kaikki.


Lyhensin tulppaaneita vähän eri korkuisiksi, enkä tarkoituksella juottanut niitä erikseen. Kuivana myytävät tulppaanit ovatkin siitä kivoja, että ne ovat vähän lepsumpia ja kaartuvat kauniisti.
Vinkki! Jos haluat napakammat tulppaanit, leikkaa uusi imupinta, mutta älä poista suojakäärettä. Anna tulppaanien juoda kääreessä puolesta tunnista tuntiin ja poista vasta sitten kääre.


Laatikosto on 1,5 m korkea ja asetelmasta tuli kaunis kokonaisuus sen päälle. Venyessään pituutta kukat taipuvat mikä mihinkin, tulppaanille luontaista leikkisyyttä noudattaen. Billnäs -laatikoston olemme pitäneet sellaisena, maalitahraisena ja kuluneena, ja pankin opaskylttikin on saanut jäädä paikoilleen. Tällä peräänkuulutan osaltani sitä persoonallista sisustustyyliä, joka on nousussa. Jotain on hyvä tuunata, mutta joskus kannattaa jättää elämän jäljet reilusti näkyviin.

My tulipidea is very simple and quick to fix. Just punch of tulips, set of green glass bottles and vases, cut various lengths and arrange. I have mixed flea market findings and Finnish design glass.

/Kati




23 kommenttia

  1. Oi joi! Tykkään erittäin paljon noista vihreistä maljakoista ja pulloista! Kannatti säilyttää :)

    PS. Minäkin haastoin sinut :) Ihanaa, kun postasit. Nappaan Pinterestiin kuvan: https://fi.pinterest.com/sannarasku/tulppaanitorstai/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, miten se haaste nyt multa meni ohi :D Juu, kyllä noi lasipullot, vaasit ja purnukat pysyvät, vaikka moni muu muutossa saikin lähteä :)
      Nappaa ihmeessä!

      Poista
  2. Onpas kaunista!
    Tulimme juuri talvilomalta Berliinistä ja siellä hotellissa aamiaishuoneessa oli myös yksi tulppaani maljakossa / pöytä. Yksinkertaista ja kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Olen aina sanonut, että yksi kukka on parempi kuin ei kukkaa ollenkaan. Simppeliä ja kaunista, tosiaan!

      Poista
  3. Ihana toteutus, taattua Katilaatua ♥ Tuo pullo- ja lasivaasikokoelmasi on kyllä kadehdittavan upea ja laatikosto pankin tarroineen ihan huippu. Onko se talon alkuperäisasukas? Rentoa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Kokoelmaa saa muuten lainata, mikäli tarpeita :) Kaikki ihanuudet eivät mahdu esille, mutta ulkoilutan niitä kauden ja inspisten mukaan. Laatikosto on Työväen Säästöpankin peruja. Siinä on hauska yksityiskohta: mikäli ylin laatikko on kiinni, muutkaan eivät aukea eli se lukitsee koko laatikostorivin. Samaa sukua, mutta eri maata vai miten se nyt menee ;) Mukavaa viikonloppua myös!

      Poista
  4. Aivan ihana toteutus, etenkin noiden upeiden pullojen kanssa! Itsekin tykkään asetella leikkokukkia erikorkuisiin maljakoihin, saa ihan uutta särmää asetelmaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Jossu, pullohullulta ei voi muuta odottaa kuin pullotulppuja :D Pullojen ja purnukoiden kanssa saa tosi kivoja ja erikorkuisia asetelmia!

      Poista
  5. Tuo lipasto on ihana, siis todella ihana :)
    Tulppaanit on kauniita ja tykkään juuri siitä, että ne kasvavat vielä maljakossa ja taipuvat sinne tänne.
    Kaunista viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lipasto on oikea helmi ❤️ Tykkään sen koosta ja ulkonäöstä, laatikoihin sujahtaa arjen paperit ja tilpehöörit. Hyvä paikka vaihtuville asetelmille!

      Poista
  6. Hurmaavat!!!
    Vihreä lasi ja erilaiset muodot tuovat mielenkiintoa tähän asetelmaan!
    Tulppaani on yksinkertaisesti kaunis!

    Leppoisaa viikonloppua täältä kukkivien mantelipuiden katveesta!

    VastaaPoista
  7. Kiitos Susanna ja terveiset sinne :)
    Vihreys tuo kevään ja erityisesti tänä vuonna vihreä väri on se juttu sisustuksessa. Tulppaani on yksi lempikukistani! Aurinkoista viikonloppua kevättalvisesta Suomesta!

    VastaaPoista
  8. Näyttää upealta. Tulppaanitorstai on kiva!

    VastaaPoista
  9. Todella kauniit maljakot ja tulppaanit ovat kyllä niin kauniita <3

    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Lasi on kaunis materiaali ja siitä löytyy upeita sävyjä! Pitääkin taas suunnata kirppikselle tutkailemaan tarjontaa :)

      Poista
  10. Ihanan vihreitä pulloja ja tulppaneita! Niin tyylikäs ja yksinkertainen. Ja toi vetolaatikosto....Mukavaa viikonloppua Kati! Nautitaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Ja helppo :) Laatikosto on yksi huonekaluhelmistäni. Mukavaa viikonloppua myös, Marjo!

      Poista
  11. Oi tykkään myös vanhasta lasista ja tulppaaneista, mutta erityisesti vanhoista, persoonallisista, tarinan omaavista huonekaluista <3
    Meiltä löytyy myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värilasi ja tulppaanit ovat oiva yhdistelmä! Tykkään, että sisustuksessa pitää olla persoonallisuutta ja tarinoita :)

      Poista
  12. Kaunista kaikki; tulppaanit, maljakot ja tuo laatikosto! <3

    VastaaPoista
  13. Hurmaava lipasto ja asetelma on piste iin päälle. Pieniä lasipulloja ei voi koskaan olla liikaa. MOT Kevättä kohti! Tuija

    VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall