Syksyn second hand satoa




Silloin, kun minulla on omaa aikaa, livahdan kirppiskierrokselle tai kudon. Nyt olen tämän kiireisen syksyn aikana pyrkinyt tekemään tasaisesti molempia. Inspiroidun keramiikasta ja lasista. Se ei ole tainnut jäädä lukijoilleni epäselväksi. 50- ja 60-luvun tyyli on pinnalla ja se on aina kuulunut omiin sisustuksen suuntaussuosikkeihini. Arvostan kovasti skandinaavista vanhaa designia, mutta se ei ole määräävä tekijä. Tärkeintä on, että esine miellyttää silmääni ja sillä on jokin funktio. Esine ei välttämättä päädy aktiiviseen käyttöön, mutta käyttöä sen pitää kestää. Maljakot, purkit ja purnukat toimivat ympäri vuoden asetelmissa, joskus niihin päätyy kimppu kukkia, toisinaan kaunis oksa puutarhasta tai metsästä. Syksyn aikana olen vieraillut muutamalla Turun alueen kirppiksellä ja voin sanoa, että tein hyviä löytöjä.

Sininen maljakko ylhäällä ihastutti erityisesti vahvalla värillään ja kauniilla kuvioinnillaan. Erityisen kivaa oli se, että blogikollegani Villa Valkon Kati oli löytänyt samaisen maljakon omalla kirppiskierroksellaan! Käy kurkkaamassa, mitä Katin maljakossa kukkii. Tämä maljakko löytyi Vanhan Nestorin kirppikseltä Maskusta muutamalla eurolla.

Ruskea lasilautanen on Oiva Toikan Kastehelmi-vati. Sen todella trendikäs väri puhuttelee. Tämä löytö tarttui mukaani Vilkkimäen Kahvimuseon kirppikseltä hintaan 35 €.




Kyläillessä ystäväni Arjen timatteja-blogin Anun luona, piipahdan samalla naapuriin avatussa Eko Tilassa. Eko Tila on todella siisti myymälä, jossa on runsaasti tilaa, tuotteet esillä kauniisti aihealueittain ja astiat väreittäin aseteltuina. Myymälän valikoima vaihtuu usein ja viime visiitillä viikko sitten matkaani lähti tällainen määrä aarteita. Höganäsin pyttyjä en vaan voi vastustaa! Niihin menee kivasti niin isompi ruukkukasvi kuin leikkokukatkin. Isoille kimpuille löytyy harvoin maljakoita, joten käytän vanhoja lasisia keittiötölkkejä tai näitä Höganäsin pyttyjä. Arabian kermakossa viehätti muoto, koristelu sekä väri, huikean kaunis vihertävän ruskea sävy. Höganäsin pytystä maksoin 15€ ja kermakosta muutaman euron. Nämä upeat, harmaat lautaset olivat rakkautta ensisilmäyksellä ♥ Hintaa niillä oli euron kappale!



Ruskeansävyinen lasi on jo pidempään vetänyt puoleensa. Kannellisissa lasipurkeissa on tarjolla kaunis hiekanruskea väri, joka on kauniimpi kuin kirkas lasi. Näissä purkeissa tykästyin korkkisiin kansiin sekä muotoon. Korkkikannet olivat ehjät ja puhtaat, usein niissä saattaa nimittäin olla murentunutta reunaa ja rasvatahroja. Näihin sujahtaa siemeniä, mausteita, jauhoja, teetä. Näistä purkeista pulitin ehkä keskivertoa enemmän, mutta kuntoon nähden hinta oli oikein kohdallaan, hinnat 6-12 €/kpl.

Minkälaisia second hand löytöjä sinä olet tehnyt tai mitä sinulla on kirppiskiikarissa juuri nyt?

I use to visit on flea markets once a while and these are my Autumn findings. I love old Finnish design glass and skandinavian ceramics.

/Kati



20 kommenttia

  1. Mun heikkous ovat lasi ja maljakot. Tykkään keramiikastakin. Olen pitkästä aikaa ottanut omaa aikaa ja kiertänyt kirppiksellä. Tosi kivaa! Hyviä löytöjä säkin olet tehnty. Tuon maljakon mäkin oisin kotiuttanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppiksillä kiertely on kivaa puuhaa. Välillä tekee löytöjä, välillä vaan fiilistelee. Maljakkoon menee monenmoista, pääasiassa toimii muutamalla oksalla, mikä parasta :)

      Poista
  2. Kauniita vanhoja astioita! Kiva tuo ruskea väri Kastehelmi lautasessa, enpä ole sitä sen värisenä nähnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin tuo ruskea oli uusi tuttavuus sekä lautasen tasaisen litteä muoto.

      Poista
  3. Mahtavat löydöt! Kauniita ja just sun tyylisiä. Wanha Nestori on mun lähikirppis ja nyt oon ihastunut myöskin Eko Tilaan. Joitain pieniä löytöjäkin teen välillä, viimeksi uudenkarhea korokeistuin juniorille autoon ;) muutamalla eurolla. Sisustuksellisiakin sentään ajoittain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wanha Nestori on tosi siisti ja runsas kirppis. Hyvää tavaraa, kauniisti esillä ja sopivan kokoinen kierrettävä :) Raision Eko Tila on yksi uusi suosikkini! Onneksi on tullut myös karsittua ja laitettua kiertämään, jotta nurkat eivät pääse notkahtamaan ;)

      Poista
  4. Mä oon ihastunut niin tuohon siniseen maljakkoon ja tekis mieli pitää sitä koko ajan esillä. Sopii niin hienosti myös teille. Mahtavia löytöjä muutenkin!

    VastaaPoista
  5. Upeita löytöjä. Sininen maljakko ja lautaset kolahtaa täälläkin.

    VastaaPoista
  6. Tuo Eko Tila oli itselleni ihan never-heard. Täytyypä tutustua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, Saara, Eko Tilaa ja varoitan samalla ;) Aarreaitta!

      Poista
  7. Sulla on kyllä tuntemistani ihmisistä ehdottomasti paras kirppissilmä! Ihania löytöjä. Tuo Eko Tilan muuttaminen naapuriin on tehnyt mustakin sen asiakkaan ja siellä on tosiaan kivaa tavaraa ja kivasti esillä. Pitäisiköhän huomenna taas piipahtaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ♥ Joskus voisi kulkea laput silmillä, ettei näkisi kaikkea :) Eko Tila on kyllä superkiva paikka, ja pelkkä ajatus siitä, että asuisin naapurissa - APUA :D Siellä on niin kiva henkilökuntakin ja kauniisti laittavat esille. Käyhän kurkkimassa :)

      Poista
  8. Sulla on kyllä tuntemistani ihmisistä ehdottomasti paras kirppissilmä! Ihania löytöjä. Tuo Eko Tilan muuttaminen naapuriin on tehnyt mustakin sen asiakkaan ja siellä on tosiaan kivaa tavaraa ja kivasti esillä. Pitäisiköhän huomenna taas piipahtaa...

    VastaaPoista
  9. Hienoja löytöjä! Tykkään myös 50-60-luvun nostalgisesta muotokielestä. Olen löytänyt mm. värillisiä jälkiruoka-astioita,viinilaseja, pulloja sekä myös Arabian keraamisia astioita. Jossakin vaiheessa keräsin vimmatusti erilaisia sifoneja.
    Itsehillintää yritetään kehittää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden kohdalla on hankala hillitä itseään! Värillinen lasi on kovassa nousussa, ja tykkään kattaa yhdistellen eikä yhdellä sarjalla :)

      Poista
  10. Aivan upeita löytöjä. Erityisesti nuo harmaat lautaset miellyttää ja no kaikki muutkin. :) Jotenkin se vaan on aivan eri asia löytää kirpparilta juttuja, kuin uutena kaupasta, niissä tavaroissa on ihan eri fiilis. Öitä! :)

    VastaaPoista
  11. Vanhoilla tavaroilla on tarina ja uniikkius, joita uudet tuotteet eivät omaa. Kirppiksellä voi myös vähän törsätä, kun hinnat edullisia :) Öitä!

    VastaaPoista
  12. Ai vitsit miten namuja löytöjä! Itse yritän kovasti hillitä keittiövälineiden (eli kuppien ja kippojen) hankkimista ennen uuden talon valmistumista ja muuttoa. Mies on aika napakasti ilmaissut, ettei meidän väliaikaiskämppään mahdu yhtään ylimääräisiä astioita ja tottahan se on. Tyydyn siis vielä hetken ihastelemaan astioita muiden blogeissa. :)

    VastaaPoista
  13. Hyvää huomenta, olen Josef Lewis. Hyvämaineinen, oikeutettu ja akkreditoitu lainanantaja. Me myöntäkää kaikenlaista lainaa nopeasti ja helposti, henkilökohtainen laina, autolaina, kotilaina, opintolaina, yrityslaina, inventor-laina, velkojen konsolidointi. jne

    Hanki hyväksytty yrityksille tai henkilökohtaisille lainoille tänään ja hanki varoja saman viikon hakemuksen aikana. Nämä henkilökohtaiset lainat voidaan hyväksyä riippumatta luottotietosi ja on paljon onnellisia asiakkaita varmuuskopioida tämän vaatimuksen. Mutta et saa vain tarvitsemasi henkilökohtaisen lainan; saat halvin. Tämä on meidän lupaus: Takaamme Alin kurssin kaikille lainoille, joilla on vapaa vakuus.

    Pyrimme jättämään positiivisen kestävän vaikutelman ylittämällä asiakkaidemme odotukset kaikessa, mitä teen. Tavoitteenamme on kohdella sinua arvokkaasti ja kunnioittavasti tarjoamalla korkealaatuista palvelua hyvissä ajoin. Ei sosiaaliturvaa Tarvittava määrä eikä luottotarkastusta tarvita, 100% taattu. Kannattaa välittömästi ilmoittaa välittömästi alla olevista yksityiskohdista, jos olet kiinnostunut lainauksesta ja ole huijauksia.

    Sähköposti: progresiveloan@yahoo.com
    Soita / WhatsApp: +16626183756
    Verkkosivusto: https://progresivefunding.wordpress.com



    VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall